T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / CANİK - Canik Uludağ Ortaokulu

Tarihçemiz

08-06-2023 

OKULUN TARİHÇESİ:

 

Okulumuz 03/07/2015 tarihinde 3316 tescil belgesi ile  12.500 parsel alanı üzerine ,taban alanı 874 m2 ,yapı inşaat alanı 4334m2 ,yapı yüksekliği 17,5 metre  4 katlı bina olarak yapılmıştır.Canik Uludağ Ortaokulu  2019 – 2020 Eğitim öğretim yılının Şubat ayında, 2. dönem açılmıştır. 5. sınıflar  6 şube, 6. Sınıflar 6 şube,7. Sınıflar 6 şube ve 8. Sınıflar 6 şube olmak üzere toplam  24  şube bulunmaktadır.1 teknoloji tasarım atölyesi,1 fen laboratuarı,1 bilgisayar sınıfları vardır.1 bay- 1 bayan mescit, 1 sistem odası, 2 depo, 1 arşiv, 1 engelli wc bulunmaktadır.Okulumuzun bahçesinde , 1 basketbol sahası, 1 futbol sahası mevcuttur. Bodrum katında kantin, kalorifer dairesi, sığınak ve soyunma odaları mevcuttur.Okulumuz 4 katlı ve asansörlüdür. 2008 yılında Fatih Temiz ilkokulu bünyesinde olan okulumuz 2012 yılında Fatih Temiz Ortaokulu olarak ayrı bir binada aynı müdürlükle devam etmiştir.Ocak 2020 yılında Uludağ mahallesinde yapılan binasına geçince adı Canik Uludağ Ortaokulu olarak 01/10/2020 tarihinde değiştirilmiştir.

 

 700  kayıtlı öğrencisi,50 öğretmen ve  2 idarecisi mevcuttur.Öğretmen yaş ortalaması 35'tir.Samsun’un Canik ilçesinden denize karşı manazaralı sınıflara sahip  fiziksel mekanında  yer almaktadır.

 

Sosyal Sportif Faaliyetlerde öncü okul olup pek çok başarı kupaları mevcuttur.Okulumuz  şu alanlarda başarı ödüllerine layık görülmüştür. 2017-2018 yılında Türkiye genelinde Yıldızlar serbest güreş Türkiye 3. sü olmuştur.2017-2018 yılında Kidcs boks yıldızlar kız Türkiye birinciliğine layık görülmüştür.Yıldızlar kız basketbol Türkiye 3.sü olmuştur. 2018-2019 yılında yıldızlar serbest güreş Türkiye 3.sü olmuştur.2018-2019 da Kidcs boks yıldızlar kız Türkiye birinciliğine layık görülmüştür.

 

 Okulumuz hobi bahçesi  ve meyve fidanlığı bulunmaktadır. Bu sebze bahçesinde çocuklarımız tohumdan yetişen değişik sebzeleri tanıma olanağı bulmaktadırlar  Okulumuzda güvenlik amaçlı kamera sitemi bulunmaktadır ve 24 saat kayıt yapmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin güvenliği için giriş-çıkışları kontrol eden güvenlikçi kontrolünden geçmektedir .Teneffüs saatlerinde  öğrencilerimizin kaliteli zaman geçirebilmeleri için akıl oyunları malzemelerimiz bulunmaktadır. Okulumuzda  Stem Eğitimi etkinlikleri planlanmaktadır,Stem eğitimi ile var olan problem durumlarına çözüm üretme ,teknolojik gelişmeleri  takip etmek, kısacası sitemle disiplinler arası bir eğitim anlayışıyla yetişme fırsatı bulmaktadırlar.2018-2019 yılında Uluslar arası Eko Okullar kapsamında  Yeşil Bayrak ödülüne layık görülmüştür.

 

Fatih temiz Ortaokulu  Eko Okul yürütücüsü olup Tabiat eğitimlerine önem vermektedir.Sıfır Atık,çalışmaları vardır. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri kapsamında  ve Türkiye geneli özel çocuklara özgül projeler  Yarışmalara katılım sağlanacaktır.

 

2020 yılında “ Suya Değer “ , “Ekmeğini Çöpe Atma “,Suriyeli öğrencilerimize yönelik “ Sen De Katıl Bize “ projesi ve kendi milli manevi kültürel değerlerimizi anlatan“ Kültür Ağacım “Start Luma Doğa Hayattır Projesi , çocuklarımızın tabiatın her alanından faydalanmaları için Tabiatı Yaşa(t ) ,çocuklara kazandırılacak temel eğitimde değerle, davranışlar, çevre bilinci ve tasarruflu olma ile yapılan tüm projeler bir çatı altında toplanmış olup,''Bilinçli Okul, Bilinçli Nesil olarak '' geliştirilerek proje çalışmaları yürütülecektir.

 

 2016-2017 yılı Gelecek Eğitimde Derneğinin MEB ve diğer ortaklarıyla Türkiye genelinde hazırladıkları Okul Öncesi Zirvesi Yarışmasında Okulumuz Müdürü Yılın Yöneticisi seçilmiştir “ Çoklu Zeka “ ya yönelik öğrenme merkezleri oluşturularak  Erasmus K1 Projesi yaparak, tüm projelerimize de istikrarlı bir şekilde devam edilecektir.Okulumuzda Ulusal Tübitak ve Uluslararası e-twening projeleri uygulanmaktadır.

 

 

Ergenlik döneminde bedensel gelişimin hızlı olduğu fırsat bilinerek beslenme ve hareketle ilgili olarak ''Sağlıklıyız Hepimiz, Yaşasın Okulumuz' 'projemiz yeniden geliştirilerek

 

 Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul olarak devam edeceğiz. Sosyal sorumluluk projemizle, eğitimde yenilikçilik ödülleri yarışmaları stem eğitimleri içersinde uyguladığımız robotik kodlama projemiz devam etmektedir.

 

 TAMAMLANMIŞ PROJELERİMİZ.

-Öğretmenim Doğa/My Teacher is Nature

 

-“Statik Yaşamdan Dinamik Yaşama” adlı e-Twinning projesi ulusal basında

 

-Statik yaşamdan dinamik yaşama adlı e-Twinning projesi Türk Efsaneleri Derleme çalışması

 

-Avrupa E-Güvenlik çalışmaları kapsamında öğrencilerimize güvenli internet hizmeti sunabilmek adına bronz etiketimizi aldık

 

-Atmosfere dokunuyoruz.

 

-IF YOU CAN DREAM IT,YOU CAN DOC IT adlı projeyle Canik Uludağ Ortaokulu olarak e-Twinning dünyasına ilk adımımızı attık.

 

 DEVAM EDECEK  PROJELER:

·        MUTLU DİŞLER CESUR GÜLÜŞLER

·        BİZİM HİKAYELERİMİZ

·        YÜREĞİME SES OLURMUSUN?

·        ELİMİ TUT! BURADAYIM

·        SUYA VERDİĞİN DEĞER, GELECEĞİNE DEĞER

·        HER HAREKET BİN BEREKET ( SPOR )

·        OKULUM(A) GELECEĞİM

·        EKMEĞİNİ ÇÖPE ATMA

·        SÜPER DEDE OKULUMUZ MUTLU SENİNLE

·        SAĞLIKLIYIZ HEPİMİZ YAŞASIN OKULUMUZ

·        YILIN YÖNETİCİSİ

·        YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU PAYLAŞMALI

·        EN GÜZL HEDİYE HAYAT ( KAN BAĞIŞI )

·        ASLA YALNIZ DEĞİLSİN

·        KÜLTÜRÜMÜ YAŞIYORUM KÜLTÜRÜMÜ ÖĞRENİYORUM ( KÜLTÜR AĞACI )

·        TABLETİMİ BIRAKIYORUM ARKADAŞIMLA TOP OYNUYORUM

·        OKULLAR HAYAT OLSUN

·        SEN DE KATIL

·        KEŞFEDEREK BÜYÜYORUM ( TÜBİTAK )

·        ATIK İLAÇTAN ENERJİYE

·        FARKLIYIZ FARK EDİN ( ÖZEL EĞİTİM )

·        TOPRAĞA DÜŞEN DÜŞLER

·        BENDE SİZDEN BİRİYİM, BENİ BÖYLE KABUL EDİN ( OTİZM )

·        MASAL MASAL İÇİNDE BÜYÜYORUZ BİRLİKTE

·        OKULUMDA HERŞEY DEĞER BULUYOR

·        KIRSALDA ÇOCUK OLMAK

·        BİLİNÇLİ OKUL BİLİNÇLİ NESİL

·        GÜNDÜZ BEN, AKŞAM BABAM-ANNEM OKULDA

·        ELLE YAPIP İNŞA ETMEK BEYİNDE BİLGİYİ İNŞA ETMEK

·        START LUMA- DOĞA HAYATTIR

·        E-TWİNNİNG- ÇOCUĞUM HAKLARIMLA VARIM

·        TABİATI YAŞA(T)

·        YENİ BİR DİL YENİ BİR HAYAT

·        SAĞLIKLIYIZ HEPİMİZ, SPORLA BÜYÜMEKTEYİZ


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.10.2020 - Güncelleme: 08.06.2023 10:25 - Görüntülenme: 586
  Beğen | 3  kişi beğendi