SORUMLULUK

Sevgili Öğrencilerimiz;

Okul rehberlik hizmetleri yürütme kurulu kararı ile milli ,manevi ve ahlaki değerlerimizi sizlere daha iyi benimsetmek amacıyla Değerler Eğitimi yapıyoruz. Her ay belirlenen değer ile ilgili etkinliklerimiz olacaktır

Bu ayın değeri  :SORUMLULUK

Sorumluluk başkalarının haklarına saygı göstermek, kendi davranışlarının sonucuna sahip çıkmaktır.

Sorumluluk Sahibi Çocuklar

* Kendi kararlarını verebilen,
* Karar alırken ellerindeki kaynakları kullanan,
* Değer yargılarını gözeten,
* Kendine güvenli,
* Üstüne düşen görevleri kendi başına yapan,
* Yaptığı hatalardan, kaynağı tamamen kendisi ise kendini sorumlu tutan ve başkalarını suçlamayan ve
* Başkalarının haklarına saygı duyarak kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen çocuklardır.

Kısacası sorumluluk sahibi çocuklar, kendilerine olduğu kadar başkalarına karşı sorumluluklarını yerine getiren, mutlu ve uyumlu çocuklardır.

Sevgili çocuklar okul sizlerin hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Dolayısıyla sorumluluklarınızın çoğu da okul ile ilgilidir. Ödev yapmak, okul eşyalarına sahip çıkmak, gerekli ders materyallernii unutmamak, okul ve sınıf kurallarına uymak.. gibi ama artık ev işlerinde de sorumluluklarınızı artırmalısınız. Sofra kurmak, odanızı toplamak, kirlilerinizi sepete atmak, ufak tefek dışarı alış verişini yapmak gibi. Lütfen sorumluluktan kaçmayalım ve sorumluklarımızı yerine getirelim.

“Sorumlu olmak özgür olmaktır. Sorumluluğu başkasına vermek, mahkum olmaktır.” Osho

SINFLAR ARASI SORUMLULUK KONULU YARIŞMA DÜZENLENDİ
08-06-2023