T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / CANİK - Canik Uludağ Ortaokulu

MERHAMET VE HOŞGÖRÜ

Sevgili Öğrencilerimiz ,

Bu ayımızın değeri ise  Merhamet ve Hoşgörü ‘dür.

Hoşgörü, anlayışla karşılama, müsamaha gösterme demektir. Hoşgörülü olmak, din, dil, inanç, anlayış vb. bakımdan kendisinden farklı olanlardan rahatsızlık duymamak, onların farklı yönlerini anlayışla karşılayabilme erdemi gösterebilmektir. Toplumlar farklı düşünen, farklı inançlara sahip olan insanlardan oluşabilir. Toplumda, birlikte yaşanabilmesi için fertlerin hoşgörü sahibi olması gerekir. Peygamberimizin ahlaki özelliklerinden biri de hoşgörü sahibi olmasıydı. O, herkesi anlayışla karşılar, insanlarla iyi geçinir, kimseye karşı kaba ve kırıcı konuşmazdı. İnsanlara karşı daima hoşgörülüydü.

Hz. Muhammed(s.a.v.), hoşgörüyü insanlar arasında tek taraflı değil, karşılıklı uyulması gereken bir davranış biçimi olarak ifade etmiştir. Peygamberimiz, bu konu ile ilgili bir hadisinde; “Hoşgörülü davran ki, sana da hoşgörü ile davranılsın.” buyurmuştur.

Hoşgörülü olmak zor değildir Mevlana’nın , Yunus Emre’nin yaşadığı bu topraklarda hoşgörünün temelleri zaten atılmıştır. Yapmamız gereken tek şey hatırlamak ve uygulamaya geçmektir  .Ne dersiniz? :)

 

**Sizler de bu ayı fırsat bilerek daha hoşgörülü ve merhametli olmaya gayret gösterin.**

 

 

Yaradılanı hoş gör, Yaradan’dan ötürü.”( Yunus Emre)

NEY DİNLETİSİ - NEYZEN ENES EMECEN

08-06-2023
08-06-2023
08-06-2023
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.06.2023 - Güncelleme: 27.09.2023 22:29 - Görüntülenme: 72
  Beğen | 0  kişi beğendi