T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / CANİK - Canik Uludağ Ortaokulu

ADALET

Sevgili Öğrencilerimiz,

Bu ayımızın değeri ise ADALETTİR.

Adalet, yasalar önünde herkesin eşit şartlarda yargılanması, kimsenin birbirinden daha üstün kabul edilmemesidir. Bir toplumun ayakta durabilmesi için adalet kavramının olması gerekir.

Adaletle yönetilen topluluklar ve ülkelerde güven ortamı hakim olur. İnsanlar arası eşitlik, birlik ve beraberlik olur. Adaletin sağlanması için belli başlı yasalar çıkarılmıştır. İnsanların beraber yaşamaları ancak bu yasalar sayesinde sağlanmıştır.

Adalet olmadan ne bireyler arası ilişki ne de devlet birey ilişkisi düzenli şekilde oluşmaz ve işlemez Çünkü adalet bireylerin vicdanının en gür sesidir. Bu ses toplum ve birey ilişkisini düzenlemek için susmadan sonsuza dek duyulmalıdır. Sadece kişinin kendisi için değil etrafındaki tüm varlıklar için adaleti vicdanının gür sesi ile istemeli ve bu istek doğrultusunda tüm çabasını göstermelidir.

Sevgili çocuklar; Adaleti kendi vicdanımızda hissedemiyorsak ya da adaletsizliğin azabını duyamıyorsak yasalarda bir yerde yetersiz kalacaktır. İşte bu yüzdenadalet sağlayıcıları asıl teraziyi ilk önce kendi vicdanlarına kurmalıdır.

Bir Yahudi Ömer (ra) in yanına gelir. “Ya Ömer, filan yerde cami yapılıyor. Camiyi yaparken benim arsamın da bir bölümüne girdiler. Arsam eksildi.” der. Durumu inceleten Ömer olayın doğru olduğunu görür. Valiye Camiyi yıkın, ama adaleti yıkmayın. Camiyi yeniden yapın.emrini verir.

 

Bol adaletli günler. 

ÇOCUK HAKLARI KONULU SEMİNER

08-06-2023

ADALET KONULU RAP YARIŞMASI

08-06-2023
08-06-2023
08-06-2023
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.06.2023 - Güncelleme: 27.09.2023 22:30 - Görüntülenme: 59
  Beğen | 0  kişi beğendi